Proiectul A8 trebuie finanțat pentru ca este o lege

autostrada

Proiectul autostrăzii A8 a mai suferit o amanare iar city managerul Iasului, Petru Movila sustine ca acest obiectiv esential pentru dezvoltarea regiunii trebuie sustinut cu toata raspunderea de toate fortele politicii. Uneori, se uita ca pentru Autostrada Unirii a fost votata o lege.

City managerul Iașului, acuză cele 3 partide care au fost la guvernare în ultimii ani că blochează realizarea Autostrăzii A8, proiect pentru care în 2018 a fost adoptată o lege inițiată de Petru Movilă și votată de 261 de deputați.

Petru Movilă, city manager Iași: „E o veste proastă pentru aceștia pentru că singurul drum din Moldova, singura autostradă  care are o lege este Autostrada Ungheni- Iași- Tg. Mureș și din acest punct de vedere, această lege nu trebuie negociată. Dacă vorbim de faptul că Ministerul Transportului vorbește de o strategie pentru drumuri, pentru următorii ani, vedem foarte clar că singura prevedere corectă despre autostradă sau cea mai puternică, în interiorul statului Român este această lege și legea trebuie respectată”.

Movilă a mai precizat că Autostrada A8 trebuie să fie primul proiect de infrastructură mare la finanţare şi execuţie pentru că este prevăzut într-o lege.

Petru Movilă, city manager Iași: „Ca inițiator al acestei legi voi monitoriza, voi semnaliza și voi trage de mânecă în sensul bun pe toți politicienii care dorm, care se opun sau care nu fac nimic, ca să avem în timpul cel mai scurt o autostradă care să ne lege de Europa”.

În acest moment proiectul autostrăzii A8, nu se află în grafic, având studiul de fezabilitate întârziat cu mai bine de șase luni, pentru tronsonul care leagă Ardealul de Moldova. Totodată, a fost făcută o returnare a celui de-al doilea SF, specificându-se că datele cuprinse în proiect nu sunt complete.