Proiectele județului Iași, susținute de Guvern

cojocaru

Iasul va primi finantare in anul 2023 pentru principalele proiecte. Indiferent ca vorbim despre Opera, Aeroport sau sisteme de irigatii, in judet vor continua investitiile cu bani de la Guvern. Lista proiectelor de interes pentru judetul Iasi in anul 2023 cuprinde mai multe domenii precum infrastructura, cultura si agricultura.

Anul viitor se vor aloca 137 de milioane de lei pentru modernizarea drumului Targu Frumos – Botosani si 185 de milioane de lei pentru creditul de angajament al constructiei variantei Sud a centurii municipiului Iasi. Parte din acești bani ar putea fi utilizați pe parcursul anului pentru lansarea licitației aferentă drumului Uricani – Cicoarei, asta în cazul în care va fi deblocată situația studiului de fezabilitate.

Bogdan Cojocaru, Prefectul Judetului Iasi:Au fost prinse sume importante pentru proiectele majore de care va beneficia judetului Iasi si ma refer aici la Autostrada A7, A8, Spitalul Regional de Urgente va primi in continuare finantare in urma proiectului tehnic anul viitor speram sa vedem si primele utilaje. Aeroportul Iasi beneficiaza prin Ministerul Transporturilor de o finantare consistenta, sa fie depasite aceste probleme din punct de vedere tehnic„.

Pentru autostrada Bacau – Pascani vor fi alocate 525 de milioane de lei prin care se vor incepe lucrarile inclusiv pe sectorul iesean.

Bogdan Cojocaru, prefectul judetului Iasi: „Judetul nostru are finantare si este foarte important. Pentru domeniul cultural aici exista finantare pentru constrirea unui nou sediu pentru Opera Romana”.

Pe fondul secetei din ultimul an, Guvernul va aloca bani pentru sistemele de irigatii.

Din cauza conditiilor meteo, agricultorii din judetul nostru au fost afectati. Intr-adevar sunt sume alocate pentru despagubiri, dar in acelasi timp ma bucur ca la ANIF exista un program coerent si pe proiect exista finantarea pentru 2023 in asa fel incat sa continuam extinderea retelei de irigatii la nivelul judetului nostru. Avem Valea Prutului unde sunt aceste sume prinse pentru finantarea dezvoltarii acestei retele„, a mentionat Bogdan Cojocaru.

Pe de alta parte, unii politicieni sunt de parere ca Iasul va atrage prea putini bani pentru investitii.