Proiectele educationale continua la Miroslava

clasa

Invatamantul online a adus rezultate bune la Bacalaureat in Miroslava. Promovabilitatea examenului a fost de 65%, spune primarul comunei, Dan Niță. Totodată, acesta a discutat și despre noile proiecte pe care le vizează in sistemul educational din comuna.

Primarul comunei Miroslava, Dan Niță a precizat că anul acesta rata de promovabilitate a examenului de Bacalaureat a crescut față de ceilalți ani, iar învățământul în mediul online nu a creat dificultăți elevilor.

Dan Niță, primarul comunei Miroslava: „Anul acesta a fost un an mai deosebit pentru noi, cu toate că am fost în pandemie. S-a reușit ca la sfârșitul anului școlar să absolve 20 de copii din 30. Din cei 20, 13 au luat Bacalaureatul, adică 65%. În comparație cu ceilalți ani, să știți că a fost un rezultat foarte foarte bun. La noi nu au fost probleme cu învățământul online, li s-au pus tablete la dispoziție, nu de Primăria Miroslava, tabletele au venit prin Inspectoratul Școlar și mare parte din ele prin sponsorizări de la fel și fel de firme”.

În ceea ce privește noile proiecte ce vizează programul educațional, la Miroslava, va fi finalizată anul acesta o școală cu 34 de săli.

Dan Niță, primarul comunei Miroslava: „Anul acesta finalizăm lucrarea de construire a școlii generale Constantin Langa, școală care se face cu 34 de săli de clasă, care se construiește în curtea Liceului Agricol. Nici anul acesta nu a fost o problemă pentru comuna Miroslava în privința numărului de copii, pentru că au avut unde să învețe, chiar am rămas cu foarte multe clase libere, dar am fot necăjiți cu numărul de cadre care trebuiau să asigure numărul de elevi de la noi”.

Recent, în comuna Miroslava a fost inaugurată o creșă, cu o capacitate de 40 de locuri. Aici sunt momentan înscriși 30 de copii cu vârsta de până la 3 ani. Primarul, Dan Niță mai are în vedere și construirea unei alte creșe unde vor putea fi înscriși cel puțin 100 de copii.