Proiectele de lege ale UE privind abuzul sexual asupra copiilor au provocat o dispută aprigă pe tema vieții private

Unii au susținut că propunerea de lege a UE ar putea duce la o supraveghere în masă în cadrul blocului prin scanarea tuturor comunicațiilor, inclusiv a mesajelor criptate. Rhiannon avea doar 13 ani când a fost ademenită online, constrânsă și abuzată sexual. Agresorul ei a fost acuzat, dar impactul faptelor sale este profund.

„Nu am vorbit despre abuzul meu pentru foarte mult timp”, a declarat Rhiannon pentru Euronews. „Am suferit de anxietate, atacuri de panică, depresie, automutilare și tentative de suicid”.

In prezent, la 33 de ani, ea trăiește știind că imaginile și videoclipurile cu abuzurile sale circulă încă pe internet. Dar ea vorbește, solicitând o reglementare mai strictă pentru a pune capăt prădătorilor sexuali.

Miniștrii Uniunii Europene vor discuta noile legi radicale propuse de Comisia Europeană pentru a combate abuzul sexual asupra copiilor pe internet și pentru a se asigura că infracțiuni precum cele comise împotriva lui Rhiannon nu se mai repetă zi de zi pe internet.

Cetățean britanic, Rhiannon spune că regulamentul european propus, împreună cu proiectul de lege privind siguranța online din Marea Britanie, care va deveni în curând lege, sunt esențiale în lupta globală împotriva abuzului sexual asupra copiilor.

Legile planificate de UE ar folosi tehnologii emergente pentru a detecta materiale noi și existente privind abuzurile sexuale asupra copiilor și activitățile de ademenire a copiilor și ar da autorităților naționale puterea de a obliga serviciile digitale să scaneze comunicațiile utilizatorilor, inclusiv mesajele criptate.

Însă a izbucnit o dispută aprigă, care opune avocații pentru protecția copiilor și grupurile de lobby pentru drepturile digitale, care susțin că această lege va institui un regim de supraveghere în masă și va însemna sfârșitul vieții private digitale așa cum o știm. Susținătorii spun că dacă nu se adoptă regulamentul, infractorii nu vor fi detectați, iar marile companii de tehnologie nu vor fi reglementate.

Între cele două tabere se află un obstacol care se dovedește a fi dificil de parcurs: cum să-i prindem pe cei care abuzează de copii fără a ne submina intimitatea online.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *