Proiectele de expropiere de pe drumul de centura a Galatiului nu au fost aprobate

centura galati

Astăzi a avut loc o ședință extraordinară a Consiliului Județean, cu trei puncte pe ordinea de zi, dintre care două se refereau la aprobarea evaluărilor și a sumelor necesare în cazul exproprierilor de pe Drumul de Centură. Aceste două hotărâri sunt decizii patrimoniale, iar conform legii este nevoie de votul a două treimi din numărul consilierilor. Astfel, ca urmare a lipsei consilierilor PNL, cele două proiecte de hotărâre care se refereau la procedurile de expropriere nu au întrunit numărul necesar de voturi și nu au fost aprobate.

“Era nevoie de 24 de voturi pentru aprobarea celor două hotărâri care priveau exproprierile pe Drumul de Centură și aprobarea sumelor pe care oamenii și firmele trebuie să le primească. Însă, la ședința de astăzi au fost prezenți doar 22 de consilieri (PSD, ALDE, PMP) plus președintele CJ Galați. Consilierii PNL nu au participat la această ședință, în condițiile în care evaluarea a fost realizată de o firmă specializată, apoi datele au fost analizate și de către un expert ANEVAR si contraexpertizate de alți specialiști din domeniu, astfel încât să ne asigurăm că aceste evaluări sunt corect realizate. Această investiție este realizată cu fonduri europene, iar dacă nu facem exproprierile riscăm să pierdem banii europeni. În plus, dacă nu aprobăm acum, oamenii  riscă să fie expropriați iarna, în loc să facem acest lucru vara, când vremea de afară permite realizarea acestui lucru în condiții cât mai bune”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Singurul proiect care a fost aprobat se referă la modificarea contribuției Consiliului Județean în cadrul investițiilor de consolidare de la Spitalul Județean, având în vedere că s-a solicitat Companiei Naționale de Investiții suplimentarea sumelor alocate investițiilor pe care le derulează la unitatea medicală din Galați.