Proiecte noi pentru Iași

In ultimele zile, primarul Mihai Chirica a anuntat mai multe noutati pentru urbe. Administraţia locală doreşte să amenajeze două zone destinate în exclusivitate persoanelor care deţin câini, în parcurile de agrement Copou şi Expoziţie cu suprafeţe de aproximativ 200 de metri pătraţi fiecare. O alta masura importanta este introducerea a 30% din extravilan în intravilanul municipiului reşedinţă, măsură ce va determina creşterea suprafeţelor de spaţiu verde cu circa 1.000 de hectare.

„Practic se dublează suprafeţele de spaţiu verde aferente locuitorilor municipiului Iaşi, ele putând acoperi, conform legii, o suprafaţă pentru 800.000 de locuitori. Această măsură este absolut necesară. Mare majoritate din suprafeţele care se solicită să intre în intravilanul municipiului Iaşi fac parte din suprafeţele plantate sau exploatate agricol pe parcursul anilor precedenţi. Am cerut ca acest lucru să se facă imediat după eliberarea
certificatului de urbanism şi prin toate celelalte reglementări pe care le vom aviza, în consecinţa atribuţiilor pe care autoritatea locală le are faţă de avizarea planurilor de urbanism”, a declarat Mihai Chirica.

O alta noutate ar fi ca in parcul din faţa Teatrului Naţional Vasile Alecsandri din Iaşi, va fi montat un hotspot wi-fi din partea unei companii de telefonie mobilă. Proiectul a fost adoptat ieri în şedinţa CL.

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!