Proiecte importante pentru municipiul Roman

roman

Primaria Municipiului Roman a primit de curand finantare pentru trei noi  proiecte depuse in PNRR si asteapta unda verde pentru alte doua proiecte majore prin Programul Anghel Saligny, de reabilitare a rezervorului de apa din strada Mihai Viteazu si modernizare a arterei Roman Est.

Proiectele semnate prin Programul Național de Redresare și Reziliență vizeaza modernizarea infrastructurii școlare din municipiul Roman. Astfel, Grădinița „Muguri de lumină” subordonată Școlii „Sergiu Celibidache” și Grădinița aflată în coordonarea Școlii „Vasile Alecsandri” vor trece într-o nouă etapă.

Leonard Achiriloaei – Primar Municipiul Roman

„Am semnat cateva proiecte importante pentru următoarea etapă și mă refer aici la infrastructura școlară, Școala „Mihai Eminescu”, o instituție foarte mare din municipiul Roman. Fosta Școală nr. 11 care beneficiază de un Program de Reabilitare prin Planul Național de Redresare și Reziliență, un proiect care a fost semnat recent și care are o componentă din zona energiei regenalibile pentru că avem și două stații de încărcare pentru mașinile electrice.”

Totodată, Romanul are proiecte importante care vizează dezvoltarea infrastructurii pentru transportul verde.

Leonard Achiriloaei – Primar Municipiul Roman

„Un proiect important este crearea primului inel ciclabil în municipiul Roman, o zonă generoasă, care acoperă o lungime de 4,3 km și va face înconjorul unui cartier important Anton Pan și Mihai Viteazu.”

Leonard Achiriloaei promite locuitorilor din municipiul Roman și stații de transport conforme standardelor moderne. De asemenea, a fost semnat contractul  pentru autobuze electrice, demers realizat în urma analizelor făcute de specialiști prin Planul de Mobilitate Urbană.  Municipiul Roman se afla pe ultima sută de metri pentru pregătirea și începerea demersurilor de reabilitare a celui mai mare rezervor de apă din strada Mihai Viteazu, o investiție de 4,9 milioane de lei. Lucrările propuse spre executare presupun refacerea pereților rezervorului prin remedierea fisurilor apărute, refacerea tencuielilor și a hidroizolației și schimbarea componentei hidraulice. Toate acestea, vor asigura o rezervă sigură de apă în municipiul Roman. Cea de-a doua investiție importantă este modernizarea Arterei Roman Est, pentru care a fost alocată suma de 23 milioane lei, având în vedere starea actuală a drumului și nevoia stringentă de a crea condiții optime pentru desfășurarea traficului greu pe această centură ocolitoare.