Proiecte importante în municipiul Roman

Municipiul Roman continua derularea proiectelor cu finantare prin PNRR ce vizeaza imbunatatirea infrastructurii scolare, sportive si rutiere, dar si cea a managementului deseurilor. 2023 a fost un an bun pentru administratia din Roman fiind atrase finantari in valoare de 51 milioane de euro din fonduri externe.

Pentru dezvoltarea infrastructurii scolare au fost atrase 44 milioane de lei atat prin Planul National de Redresare si Rezilienta cat si prin proiecte guvernamentale.

Leonard Achiriloaei, Primar Municipiul Roman:

„La infrastructura scoalara, am semnat semnat in anul 2023, patru proiecte importante care privesc atat zona de gradinite, mai exact doua gradinite cu program prelungit in subordinea scolilor „Vasile Alecsandri” si „Mihai Eminescu”. De asemneana, un contract pentru o modernizarea, revonarea energetica moderata a scolii „Mihai Eminescu” si totodata , un proiect important pentru dotarea tuturor scolilor din municipiul Roman cu tot ceea ce inseamna materiale necesare, mobilier si infrastructura IT si pentru invatare, un proiect important de peste 18 milioane de euro”.

Managementul deseurilor a fost un alt capitol unde s-au produs imbunatatiri. Autoritatile locale au obtinut contracte de finantare pentru  infrastructura suport pentru colectarea selectiva.

Leonard Achiriloaei, Primar Municipiul Roman:

„Pentru acest sector, in anul 2023 am semnat prin Planul National de Redresare si Rezilienta doua contracte de finantare, unul pentru centrul de colectare prin aport voluntar care este deja in procedura de achizitie iar cel de-al doilea contract pentru platformele supraterane de colectare selectiva, procedura aflata in derulare in acest moment. Acest ultim proiect se deruleaza in parteneriat cu Ministerul Mediului si speram ca in acest an, asa cum a fost programat sa se poata implementa si finaliza aceste proiecte”.

Primaria Roman are semnate 37 proiecte pe fonduri europene. Un alt pas important pe care vor sa-l faca romascanii este renuntarea la serviciile furnizorului de apa ApaServ Neamt.

https://www.facebook.com/100057557306840/videos/1440004819948056

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *