Proiecte importante de investiții la UAIC Iași. Observatorul astronomic si baza sportiva pe lista

uaic

Anul acesta, Universitatea Al.I.Cuza din Iasi va inaugura mai multe proiecte. Unul dintre ele este observatorul astronomic, unde s-au investit aproximativ 20 de milioane de euro. Totodata, conducerea UAIC vrea ca Facultatea de Educatie Fizica si Sport sa aiba o baza sportiva complexa.

Observatorul astronomic va fi redat publicului, anunta UAIC Iasi. In urmatoarea perioada va avea loc inaugurarea acestui obiectiv foarte important atat pentru activitatea de cercetare, cat si pentru cei care vor sa descopere Universul in intreg ansamblul sau.  

Tudorel Toader, rector UAIC Iași

„ In curand vom inagura Observatorul astronomic pe care sigur il stiti, acolo in vecinatatea Agronomiei in doua-trei luni de zile este gata. Îl inauguram. Deja avem aparatura dusa acolo, mobilierul printr-un proiect mare pe care il avem noi de 20 de milioane de euro. Am achizitionat o lupa, un tlescop care este cel mai modern si cel mai puternic din Europa. Este de laudat ca de la managementul proiectelor s-a optat pentru aparatura cea mai performanta pentru ca nu o schimbi si o inlocuiesti in fiecare an”.

Proiecte importante vor fi implementate si in zona Sararie. Pe langa invatamantul preuniversitar pe care UAIC vrea sa il dezvolte, exista in plan dezvoltarea infrastructurii sportive.

Tudorel Toader, rector UAIC Iași

„Un teren pe Sararie unde vrem sa facem cladire sediu pentru liceu si gimnaziu pe care il avem. Vis-a-vis de Sararie unde sunt aproape 10.000 de metri patrati intentionam sa face un complex sportiv cu bazin olimpic, de antrenament, sali de sport multifunctionale. Universitatea are o Facultate de Educatie Fizica si Sport dar nu are o baza sportiva”.

UAIC Iași anunță ca o parte din proiecte sunt in plina desfasurare.