Proiecte de succes la Liceul Agricol din Miroslava

foto_studenti

Un prim proiect ce vizeaza schimbul international de elevi se desfasoara in perioada 2017-2019 in cadrul Liceului Tehnologic Agricol “Mihail Kogălniceanu” Miroslava. Este vorba despre proiectul “Mobile applicationstoeaselearning for students” coordonat de Liceul din  Miroslava si are ca parteneri instituții din Polonia, Turcia și Grecia.
Prin intermediul activitatilor elevii din cele patru tari vor putea dezvolta aplicații utile învățării pentru telefoanele care utilizează sistemul de operare Android.

De-a lungul timpului, elevii de la Liceul Agricol din Miroslava au manifestat un interes deosebit atât pentru utilizarea TIC, cât și pentru dezvoltarea de aplicații mobile, în scopul învățării. Prin acest proiect elevii din cele 4 țări partenere au participat, în cadrul mobilităților care au avut loc în Poloniași în România la mai multe work-shop-uri IT susținute de specialiști în domeniu.

Elevii sunt foarte incantați de aceste oportunități si spera ca si pe viitor sa poată aplica pe astfel de proiecte europene.
“Am descoperit oameni noi și m-am descoperit pe mine însumi, într-o noua ipostază. Este fascinant să poți face schimb de impresii cu elevi din alte țări. Mi-a plăcut foarte mult, totul a fost foarte bine organizat”, a spus Florin Zaharia, clasa a XI-a.

De precizat este faptul ca Liceul din Miroslava a fost partenerîn numeroase proiecte Leonardo și a inițiat 2 proiecte transfrontaliere, finanţate de către Uniunea Europeană prin Programul Operaţional Comun România – Ucraina – Republica Moldova 2007-2013.
“Suntem bucuroși de reușita acestui proiect și sperăm în viitoare colaborări. Am discutat cu reprezentanții instituțiilor partenere despre posibilitatea implementării unor noi parteneriate strategice. Proiectele ERASMUS + au un impact deosebit în comunitate iar elevii noștri au fost foarte încântați”, a declarat reprezentantul legal al instituției de învățământ, director prof. Timu Constantin.
Atat elevii cat si unitatea de invatamant din Miroslava au primit sprijin neconditionat si din partea Primariei din aceasta localitate ori de cate ori au avut nevoie.

Proiectul se va incheia in anul 2019, cand elevi si cadre didactice de la Liceul Tehnologic Mihail Kogalniceanu Miroslava vor participa la activitati în Grecia, fiind ultima mobilitate dedicată acestora în proiect si care vor contribui la dezvoltarea lor personală și la conturarea unui profil centrat pe dezvoltarea abilităților de viață și pe învățarea practică.