Proiecte de peste 400 de milioane de euro

foto_euro

Președintele Consiliului Județean Iași, Maricel Popa, a vorb it, în cadrul  uneiconferințe de presă, despre faptul că județul a atras anul trecut fonduriguvernamentale și europene de peste 400 de milioane de euro.

Anul trecut, județul Iași a atras fonduri europene și guvernament ale în val oare de418 milioane de euro. Totul, în timp ce capitala județului, Iașul, a semnatcontracte pe fonduri europene în valoare de 4,5 milioane de euro.

”Anul  trecut, Consiliul Județean Iași a atras fonduri guvernamentale și europ e  nede 418 milioane de euro, iar Primăria Iași a semnat contracte europene de 4,5milioane de euro. Iar noi am semnat de 173 de milioane de euro. Într-adevăr, nuîmi fac treaba, dacă am adus de 20 de ori sau de 30 de ori proiecte europene mai multe”, a declarat Maricel POPA, președintele CJ Iași.

Maricel Popa a făcut și o comparație între municipiul Iași și Arad, Aradul fiind declarat câștigător la sumele atrase pe proiecte europene și guvernamentale.

”Săptămâna trecută am fost la adunarea generală a euroregiunilor la Arad. Aradul este un oraș frumos, cam 30% din populația Iașului și știți care a fost cea mai mare uimire? A depus proiecte de 300 de milioane de euro. Aradul! Iar Iașul 4,5 milioane de euro. E o diferență totuși!”, a completat Maricel POPA, președintele CJ Iași.