Proiecte de milioane de euro ale ApaVital, în județul Iași

apavital

Sistemul de apă și canalizare din județul Iași se dezvoltă cu rapiditate, iar în curând toți locuitorii județului vor putea beneficia de cele două facilități. Investițiile realizate de ApaVital sunt majore, numai anul trecut fiind demarate patru proiecte finanțate prin fonduri europene, în valoare de peste patru milioane de euro. Reprezentanții ApaVital promit finalizarea cât mai rapidă a extinderii rețelei de apă și canalizare pe raza întregului județ.

Proiecte de milioane de euro sunt în plină desfășurare pentru extinderea rețelei de apă și canalizare în județul Iași. ApaVital anunță că, deși comunele Grajduri, Șcheia și Drăgușeni nu sunt înca racordate la sistemul de apă, prin proiectul POIM care este în desfășurare, locuitorii vor putea beneficia în curând de această facilitate.

„Este un obiectiv realizabil și realizat. Practic, dacă implementăm ultimul program de finanțare pe care l-am demarat în forță cu fonduri europene, despre care am tot vorbit, cu vreo 400 de milioane de euro, vom avea acoperit întreg județul cu apă. Nu știu dacă neapărat tot canalul, dar cel puțin localitățile cu mai mult de 10 mii de locuitori în oraș vor avea și canalizare asigurată. Să sperăm că se vor racorda și clienții la sistemele de canalizare. Vom duce apă practic în tot județul. Toate localitățile din județ vor avea sistemul de alimentare cu apă, a spus Ion Mihăilescu, director operațional ApaVital.

De asemenea, Apavital a semnat la sediul Primăriei Municipiului Pașcani, contractele de lucrări pentru a extinde sistemul de apă și canalizare în Pașcani și comunele învecinate.

„De mult așteptau cetățenii din Pașcani finanțări de tipul acesta, din nefericire în Pașcani nu s-au făcut investiții mari așa cum s-a făcut la Iași și pe rețele și pe stații de pompare. Acolo noi avem cele mai mari pierderi, în procente, de apă, în sensul că nu reușești să faci toate pierderile care sunt acolo. La final cred că Pașcaniul și zona metropolitană a Pașcaniului vor avea apă și canal la parametri ceruți”, a mai spus Ion Mihăilescu, director operațional ApaVital.

Investițiile se ridică la peste cinci milioane de euro, iar durata de execuție a lucrărilor pentru fiecare din cele două contracte este de 24 de luni, la care se adaugă perioada de notificare a defectelor/perioada de garanție de 60 luni.