Proiecte de infrastructură în Movileni

movileni

Mai multe proiecte de infrastructură sunt în derulare în comuna Movileni însă primăria lucrează la partea de documentație și pentru alte investiții pentru care dorește să obțină finanțare. Momentan se lucrează pentru extinderea rețelei de alimentare cu apă și la rețeaua de canalizare din comună.

Lungimea totală a reţelei de canalizare în comuna Movileni este de peste 21 de mii metri, iar lungimea rețelei de alimentare cu apa este de 20 de mii metri.

„La momentul de față avem undeva la 98% rețeaua de apă în toate cele 4 sate și 80% canalizare. Aici ne aflăm la unul dintre cele 8 SPA-uri. Au fost racordate la curentul electric chiar zilele trecute. Proiectul în sine a fost cu o valoare de 16 milioane de lei noi, apă plus canalizare, extindere. Sperăm să facem recepția finală de la constructor în maxim 2 săptămâni urmând să o predăm către cei de la Apa Vital. Am avut 20 de km de extindere de apă și 15 km de canalizare.”, a declarat Dan Hodoroabă, primarul comunei Movileni.

De asemenea, se lucrează la infrastructura rutieră și cea educațională.

„Zilele trecute am depus cerere de finanțare pentru reabilitarea a 10,6 km de drumuri prin asfaltare. Am depus documentația pentru o sală de sport în localitatea Larga Jijia. Lucrăm la documentația pentru un after-school în satul Potângeni și suntem în plină proiectare pentru cele 4 parcuri de joacă pe care ni le dorim și pe care le-am promis inclusiv în campania electorală. Proiectele cu parcurile sunt din fonduri proprii, sala de sport am depus-o la CNI, prin fonduri de la CNI, pe Anghel Saligny tot la fel prin Ministerul Dezvoltării drumurile de care vorbeam mai devreme și ne gândim și la alte proiecte. After-school-ul deocamdată nu știm pe ce linii de finanțare vom depune, dar să vedem și acele ghiduri care sper eu să apară cât mai repede să vedem pe putem depune., a adăugat Dan Hodoroabă.

În momentul de față, în comuna Movileni sunt 300 de copii, iar actualul primar își dorește să dezvolte și ramura educațională.