Proiecte de infrastructura in comuna Tomesti

tomesti

O comuna lipita de Iasi are perspective mari de dezvoltare. Stefan Timofte, primarul din Tomesti, a detaliat la Tele M calendarul proiectelor in curs de implementare si al celor pe cale de finalizare.

Primarul comunei Tomesti a discutat despre implicarea primariei in evenimente sportive si artistice, colectare si reciclare, sustinerea tinerilor comunei dar si despre cele mai grave probleme din localitate.

Ștefan Timofte, primar Tomești: Până în momentul de față lucrăm la infrastructură. Suntem în lucru cu trotuarul care leagă sala de sport de primărie. Este ultimul tronson și în felul acesta avem trotuar de la intrare până la ieșire din Tomești. Este o lucrare foarte grea, cu costuri foarte mari. Este vorba de 2 milioane 200 de mii de lei, adică 22 de miliarde de lei vechi. Avem o canalizare care este pe final, cam 81%, am chiar zilele acestea o statistică. Ce acoperea o mare parte din zona intravilanului, rămânând încă cealaltă parte ca să completeze 100% zona de intravilan cu canalizare pe POIM, dar acum extinzându-se intravilanul și solicitările de case trebuie să lucrăm din nou să faem alte studii și să le depunem pe fondul de finanțare, ca să putem creem toate condițiile celor care vin să se mute la Tomești.

Totodată, primarul a prezentat și situația infrastructurii de drumuri, a cabinetelor medicale din comună. 

Ștefan Timofte, primar Tomești: Acum se lucrează la proiectare la 9 km. Avem finanțare aprobată pe CNI, este vorba de 9km de drum, aproximativ 4,5 milioane de euro. Sperăm ca anul viitor să înceapă lucrările, sunt 14 drumuri, în total 9km. Satisface o mare parte a satelor. Am finalizat un dispensar în satul Vlădiceni, mai avem de construit unul în satul Goruni și în felul acesta fiecare sat va avea dispensar.

Comuna Tomești este una dintre localitățile din Iași tranzitată zilnic de un flux mare de persoane, acest lucru fiind datorat și de faptul că străbătută de șoseaua națională DN28, care leagă Iașul de punctul de trecere a frontierei cu Republica Moldova de la Albița.