Proiecte de 700 de milioane de euro, lăsate viitoarei conduceri de la Consiliul Județean Iași

maricel popa

Fostul președinte al Consiliului Judetean, Maricel Popa, a lasat viitoarei conduceri a CJ Iasi, un portofoliu de proiecte in valoare de peste 700 de milioane de euro. Acesta a precizat, ca noul presedinte Costel Alexe, va trebui sa le duca la bun sfarsit.

Maricel Popa, presedinte CJ Iasi

Las mostenire proiecte europene de 641 de milioane de euro. In afara de aceste proiecte se mai adauga si proiectele pentru spitale, proiectele pentru cultura, proiectele transfrontaliere si in total las peste 700 de milioane de euro, proiect ein dezvoltare.

Popa a mai precizat ca viitorul presedinte trebuie sa urmareasca implementarea a altor 2 proiecte, in valoare de 55 de milioane de euro. Este vorba despre infiintarea centurii usoare de ocolire a Municipiului Iasi si consolidarea capacitatii unitatilor sanitare din judetul Iasi pentru prevenirea si combaterea Covid 19. 

Maricel Popa, presedinte CJ Iasi

Proiect care se va semna in aceasta luna, infiintarea centurii usoare de ocolire a Municipiului Iasi, proiect de 45 de milioane de euro si proiectul de 10 milioane de euro.

Actualul presedinte a lasat pentru Costel Alexe si o foarfeca cu care sa inaugureze proiectele finalizate.

Maricel Popa, fost presedinte CJ Iasi

Atunci cand vine cineva in casa noua, trebuie sa ii faci si un cadou, iar cadoul pentru dumnealui este acest foarfec care are ce sa taie si are ce sa taie, e un foarfec nou, poate sa taie proiecte de  800 de milioane de euro. Imi doresc in 2024 sa le finalizeze macar.

Astazi a avut loc ceremonia de depunere a juramantului a noului presedinte al Consiliului Judetean Iasi, Costel Alexe, precum si a consilierilor alesi in urma scrutinului din luna septembrie.