Proiecte cu fonduri europene pentru persoanele cu dizabilități

copil-handicap-dizabilitati

În cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență, vor fi depuse trei proiecte extrem de importante pentru persoanele adulte cu dizabilități care sunt consiliate și sprijinite în centrele de zi ale Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului. Fondurile disponibile sunt pentru renovarea completă a spațiilor și dotarea acestora cu diverse echipamente.

“Sunt centrele în care persoanele cu dizabilități, bolnavii cu afecțiuni oncologice sau neurologice sunt ajutați și consiliați psihologic. Aici, au parte de terapie individuală sau de grup, socializează și participă la diverse activități creative. Pentru aceste persoane, centrele sunt extrem de importante în viața de zi cu zi, aici găsind sprijin și înțelegere. De aceea, în ultima ședință, am aprobat de urgență mai multe hotărâri pentru Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, astfel încât să fie depuse cât mai repede aceste proiecte. Practic, trei centre de zi vor fi renovate, reabilitate și dotate cu tot ceea ce trebuie”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.   

Valoarea celor trei proiecte este de 660.000 de euro, iar proiectele vor fi depuse de specialiștii de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului.