Proiectantul SRU a solicitat autorizația de construire: „Primul Spital Regional de Urgenta a primit autorizatie de constructie la Iasi”

SRU

Potrivit Ministerului Sănătăţii vor fi executate lucrări pentru devierea reţelelor de utilităţi, organizare de şantier şi săpătură generală, cu termen de începere în aprilie 2023.

Petru Movilă, City Manager Iași

„Speram ca in timpul cel mai scurt Primaria Municipiului Iasi ca toata documentatia depusa si sa se elibereze autorizatia de constructie. E un lucru deosbit de important, acela ca primul Spital Regional de Urgenta a primit autorizatie de constructie la Iasi. Este vorba de trei spitale in acest moment Iasi, Cluj si Craiova. Este important de precizat faptul ca pentru acest spital sunt deja 250 de milioane de euro bani care asteapta autorizatia de construire si achizitie pentru constructor”.

Totuși, Ministrul Santatii întârzie lansarea licitației: inițial, procedura de achiziție trebuie lansată până la finalul anului trecut.

Petru Movilă, City Manager Iași

„Pana la mijlocul anului sa lansam procedura de achizitie si in 2023 sa vorbim efectiv de inceperea constructia Spitalului Regional de Urgente. Este la fel de important de precizat ca diferenta de bani pana la valoarea totala a constructiei si dotarii este asigurata de Ministerul Sanatatii, de Guvernul Romaniei, fie din fonduri europene, fie din buget propriu, iar Primaria Iasi este cat se poate de interesata ca acest proiect sa se deruleze cat mai repede ”.

Întârzierea lansării poate duce și la amânarea termenului de începere a lucrărilor, aspect de natură să tergiverseze și construirea spitalului, în condițiile în care Ministerul Sanatatii și-a asumat faptul că lucrările la clădirea vor demara în februarie 2014.