Proiect unic pentru elevii din licee

sport

Premiera la nivelul judetului Iasi! Mediul privat acorda sprijin liceelor in privinta practicarii sportului in randul elevilor. Acestia pot juca tenis si baschet prin intermediul scolii, toate cheltuielile fiind asigurate de catre asociatiile sportive private. In centrul colaborarii dintre Asociatia Club Sportiv Moss Mann  si  Asociatia sportiva Vikings Basketball Academy este Colegiul Economic „Virgil Madgearu” din Iasi. 

Multi au privit aceasta oportunitate, ca un mod simplu de a se dezvolta.

Thea Chirica – capitan Vikings Basketball Academy:Eu am inceput sa practic baschet la clubul Vikings de doi ani, dar acest sport il practic de aproximativ 3-4 ani. M-a ajutat foarte mult sa imi dezvolt spiritul competitiv, sa am mai multa incredere in mine si de asemenea, sa invat sa coordonez un grup fiind capitanul echipei am fost pusa in pozitia de a ajuta fetele sa se dezvolte”.

Andrei Bulgariu – jucator Vikings Basketball Academy: „Te ajuta si muscular. Te dezvolta si ca inaltime. Aveam nevoie de un sport, sa ma misc. La scoala, toate temele ma plictisesc si ma fac sa stau asa intr-un loc toata ziua, nu nu-mi place”.

Proiectul indraznet SPORTUL PENTRU TOTI ” – editia a I-a, isi propune in primul rand promovarea sportului de masa in randul tinerilor. In plus, este un preambul al unui proiect mai mare initiat de Federatia Romana de Baschet impreuna cu Ministerul Educatiei si Ministerul Tineretului si Sportului, unde se doreste promovarea baschetului de 3×3.

Andrei, elev Colegiul Virgil Madgearu Iasi: „Sportul este important sa il practici. Eu am ales tenisul pentru ca este putin mai neobisnuit pentru mine. Nu am mai practicat tenis pana acum si  am zis ca ar fi o experienta utila”.

Elevii se antreneaza si cate 6 ore pe saptamana. Vor sa performeze si sa concureze cu jucatori profesionisti de tenis si baschet.

Laura Cârstea – director Colegiul Virgil Madgearu Iasi: „Noi avem in acest moment 34 de elevi ai Colegiului Economic Virgil Madgearu Iasi implicati. Nu inseamna ca ii limitam pe tot parcursul anului. Vin in zilele dedicate antrenamentelor, discuta cu profesorii de sport si aleg impreuna cu parintii care isi doresc sa faca parte din proiect”.

Pe viitor se doreste dezvoltarea sportului la nivelul institutiilor scolare din Iasi.