Proiect unic la Spitalul de Copii “Sf. Maria

spitalul_sfânta_maria_iași

La Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii „Sfanta Maria” Iasi va fi infiintat primul centru de recuperare neuro-motorie din regiunea Moldova. Astfel de unitati exista doar in Timisoara si Bucuresti. Noua cladire este prevazuta cu un nou ambulatoriu la standarde europene, dar si un spatiu hotielier mai generos pentru insotitorii minorilor internati. Valoarea proiectului este de peste 45 milioane de euro.

Conducerea Spitalului de Copii Sf. Maria din Iasi intentioneaza sa demareze un proiect pentru ridicarea unei cladiri noi in care sa functoneze un centru de recuparere neuro-motorie, un ambulatoriu si extinderea actualului spatiu de cazare al unitatii medicale.

Alina Belu, manager  Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii „Sfanta Maria” Iasi: „Este un centru care ar ajuta copiii sa se recupereze dupa accidente, interventii majore, chirurgicale, boli neuro-motorii. Asta ar face sa imbunatateasca calitatea vietii, recuperarea pacientului, integrarea in societate. Pentru ca actiunea medicilor in urgenta poate fi cu rezultate extraodinare, dar daca nu exista o recuperare continua, care poate dura si ani de zile, acel pacient va pierde ceea ce a castigat prin interventia chirurgicala sau tratamentul in urgenta primit. Dar avand in vedere in acea cladire noua sa existe si un ambulator la standarde europene. Avand in vedere ca actualul ambulatoriu este la parterul unui bloc, alaturi de spitalul de copii”.

Unitatea medicala, asa cum a fost construita in anii `70, nu face fata numarului de pacienti si tutorilor spitalizati in anul 2021.

Alina Belu, manager  Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii „Sfanta Maria” Iasi: „Vom incerca sa oferim un spatiu hotielier mai generos, conform standardelor pacientilor si apartinatorilor. Pentru ca avand in vedere ca exista legislatia in care parintele are dreptul sa stea alaturi de copilul lui, suntem in situatia in care avem 600 de pacienti pediatrici, alaturi de care stau aproximativ 400 de apartinatori”.

Unitatea medicala cauta acum sursa de finantare pentru aceasta investitie majora.