Proiect transfrontalier implementat cu succes

Proiectul transfrontalier de imbunatatire a calitatii si capabilitatii actiunilor comune de urgenta dintre Romania si Republica Moldova a luat sfarsit. Proiectul a avut o perioada de implementare de aproximativ 28 de luni si a vizat implicarea unui numar de 11 servicii de urgenta voluntare din zona transfrontaliera, precum si in bazinul Siret.

Impreuna cu partenerul proiectului au fost realizate mai multe activitati precum imbunatatirea tehnicii de interventie in raionul Ungheni, achizitionarea unei autospeciale de stins incendii, organizarea unor evenimente comune care au vizat schimbul de bune practici intre profesionisti.

Alina Popa, Director Asociatia Euronest

Incheiem astazi unul dintre cele doua proiecte transfrontaliere implementate de Asociatia Euronest la nivelul regiunii de dezvoltare nord-est. Proiectul de fata avizat “Imbunatatirea calitatii si capabilitatii actiunilor de interventie in situatii de urgent in zona transfrontaliera” compusa din judetele Iasi, Botosani si Vaslui in Romania, respective Consiliul Raional Ungheni in Republica Moldova.

Printre activitatile proiectului s-a numarat si elaborarea unui studiu si a unei strategii de interventie comuna pentru situatii de urgenta in zona transfrontaliera dar si organizarea unor sesiuni comune de informare in institutiile de invatamant din judetele Botosani, Iasi, Vaslui si raionul Ungheni. Razboiul din Ucraina a reprezentat un impas in timpul de executie al proiectului, acesta fiind prelungit cu aproximativ 4 luni.

Alina Popa, Director Asociatia Euronest

Pe noi ne-a afectat in mod direct situatia din Ucraina in sensul in care, de plida, s-au realizat intarzieri foarte mari pe livrarile de echipamente in cadrul proiectului.

Un rezultat important al proiectului l-a reprezentat realizarea unei strategii si a unui studio de interventie comuna in zona transfrontaliera.

Garga Vladimir, Capitan sef Unitate Salvatori si Pompieri Ungheni

Acest proiect este in jur de vreo 2 ani. Eu nu o sa incetez sa multumesc si a spun cat de important este acest proiect. Eu ca beneficiar chiar am simtit pe pielea mea cat de benefic este acest proiect, ce echipament am primit in urma acestui proiect, ne-am redus timpul de reactie considerabil.

Colaborarea dintre Consiliul Raional Ungheni si Asociatia de Dezvoltare Intercomunitar Euronest a avut un real success.

Violeta Petre, Manager de proiect

Da, s-au atins toate obiectivele si cred ca s-au si depasit unele asteptari asa cum s-a pomenit si mai sus. Echipamentul nostrum este utilizat atat in calitate de echipament in cazul situatiilor de urgenta, cat sunt si exemple pentru celelalte raioane care vin in schimb de experienta si la nivel international.

Colaboratorii din cadrul acestui proiect spera sa lucreze impreuna si in viitorul apropiat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *