Proiect pentru revitalizarea Parcului Copou inițiat de consilierul local Răzvan Timofciuc

foto_Timofciuc

Consilierul local PNL Răzvan Timofciuc a inițiat un proiect de hotărâre pentru revitalizarea parcului Copou. Acest proiect presupune investiții în realizarea:
– unei piste de alergat din tartan în perimetrul parcului (1.2 km) care va atrage și mai mulți cetățeni de orice vârstă, de la copii atleți, elevi ai școlilor din cartier, până la adulți și bătrâni;
– Zone pentru instalarea de hamace pentru a crea un mediu mult mai efervescent și dinamic pentru utilizatorii parcului;
– ”dog-park”-uri (un parc pentru câinii de companie unde patrupedele se vor putea juca în voie, supravegheate de stăpâni și vor avea dispoziție elemente de mobilier urban special construite pentru dresaj și dezvoltarea armonioasă a animalului).

Astfel, încurajăm persoanele care au patrupede să folosească parcul și infrastructura acestuia;
– organizarea unor evenimente culturale și artistice în parc pentru transformarea acestuia într-un spațiu al comuniunii și interacțiunii sociale;

”Orașul trebuie ofere cetățenilor spații comunitare ce înlesnesc contactul între persoane, spații care încurajează comuniunea și interacțiunea socială. Parcul Copou poate fi revitalizat, poate fi transformat într-un spațiu efervescent, dinamic din punct de vedere social și cultural. Investiția inițială de 70.000 lei, cât estimez că va costa realizarea studiului de fezabilitate, poate fi realizată din fondul de rezervă aflat la dispoziția primarului”, a spus Răzvan Timofciuc, inițiatorul proiectului de hotărâre.