Proiect pentru mutarea telescaunului de la Ciric pe partia din Copou

telescaun-revizie-Ciric

Cea mai neinspirata investitie din Iasi este in plan de readaptare. Telescaunul de la Ciric, proiect care a costat nu mai putin de 1,5 milioane de euro va fi mutat pe partia de schi din dealul Copoului. Desi a fost amplasat in urma cu aproape un deceniu a fost functional o perioada scurta si  de mai bine de 3 ani este lasat in paragina. O firma din Bihor se va ocupa de documentatia tehnica, in urma careia se va stabili daca este rentabila mutarea din locul actual.

Telescaunul de la Ciric a fost ridicat cu fonduri europene, insa a ramas nefolosit de ani buni. Acesta a inregistrat probleme inca de la deschidere, iar incasarile au fost derizorii. Traseul telescaunului se intinde pe o distanta de 360 metri. O cursa dura putin peste 6 minute, iar oamenii puteau sa observe doar niste copaci si dealuri. Desi este acolo de 8 ani, pentru multi nici nu a existat vreodata.

Reporter: Ati reusit poate sa va dati o data cu telescaunul pe Ciric?

Iesean: Nu, nici nu am incercat. Nici nu am avut intentia. Este functionabil?

Reporter: Nu mai este, dar ati fi vrut?

Iesean: Da, ne-am fi dorit.  Dar daca nu se face nimic”.

Sefii administratiei locale au decis sa-i gaseasca o utilizare telescaunului, acesta urmand sa fie mutat la partia de schi din Sararie. O firma din Bihor se va ocupa de documentatie, iar studiile vor costa nu mai putin de 18.000 de euro.

Daniel Juravle – viceprimar Iasi: Momentan, vom semna un contract referitor la studiu de fezabilitate privind mutarea telescaunului de la Ciric. Dupa cum bine stiti, in 2014, el a fost montat acolo in urma unui proiect european, iar acum incercam sa il mutam pe partia din Copou, tocmai pentru a-i da un sens si partiei si zonei care va ramane libera de la Ciric”.

Investitia nu este privita cu ochi buni de unii ieseni.

Ieseanca: „Alti bani, alta distractie!”

Ieseanca: „Nepotii mei sunt medici si au treaba, nu au timp de telescaun!”

Telescaunul a fost inclus in proiectul general de reabilitare a zonei Ciric in 2014. Cand a fost realizat proiectul telescaunului, a fost prevazut un culoar de 7,5 metri, dar firma austriaca, cea care a livrat instalatia, a impus un culoar de 15 metri. Asa se face ca a fost nevoie de o defrisare mai mare in jurul telescaunului.