Proiect pentru modernizarea DN 25A intre judetele Vrancea si Galati

hanu conachi

Proiect pentru modernizarea DN 25A, Hanu Conachi – Fundeni – Lungoci – Nănești. Astfel, în cadrul ultimei ședințe a Consiliului Județean, a fost aprobat proiectul de elaborare a studiului de fezabilitate și a documentației tehnice necesare pentru obținerea autorizației de construcție.

“În cadrul parteneriatului pe care îl avem cu CNAIR, Consiliul Județean va realiza studiul de fezabilitate pentru extinderea la patru benzi și modernizarea drumului care leagă județele Galați și Vrancea, pe ruta Hanu Conachi – Nănești. Acest proiect include și modernizarea podului de peste Siret, construit acum mai bine de 100 de ani. Vom demara în scurt timp licitația pentru desemnarea unei firme care să realizeze această documentație tehnică, astfel încât acest proiect să fie depus cât mai repede spre finanțare pe Programul Operațional de Transport, valoarea investiției urmând să fie stabilită după realizarea studiului de fezabilitate. Sunt pași necesari pentru a putea accesa fonduri europene și a moderniza acest important drum, care va lega DN25 de viitorul drum expres Brăila – Focșani și mai departe de Autostrada Moldovei”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.  

Pentru finanțarea studiului de fezabilitate și a documentației tehnice aferente, Consiliul Județean va depune un proiect pe fonduri europene.