Proiect la Ciurea pentru învățământul online

TABLETE-PENTRU-ELEVI

Pandemia a dat peste cap calendarul scolar. Invatamantul din comuna Ciurea se desfasoara complet online in aceasta perioada dupa ce rata de infectare a depasit 3 la mia de locuitori. Primarul comunei, Catalin Lupu, a depus un proiect prin care doreste sa achizitioneze 1360 de tablete si 115 laptopuri pentru elevi si profesori.

La inceputul acestui an scolar, primaria Ciurea a achizitionat aproximativ 500 de echipamente necesare invatamantului online.

Catalin Lupu, primar Ciurea

In primavara aceasta, cred ca in mai, impreuna cu directorii celor doua scoli, Scoala Ciurea si scoala Alexandru Catuneanu am cumparat aproape 400 de tablete si acum la inceputul anului scolar am reusit sa achizitiona 60 de laptopuri pe care le-am oferit profesorilor, laptopuri care se pare ca sunt extrem de necesare in aceasta perioada cand copiii sunt acasa.

Comuna Ciurea a depus in urma cu 2 zile un proiect prin care doreste sa mai cumpere 1500 de echipamente si accesorii necesare invatamantului la distanta. Acestea vor fi finantate prin fonduri europene.

Catalin Lupu, primar Ciurea

Am depus un proiect prin care dorim sa cumparam si pentru ceilalti copii, 1361 de tablete, 115 laptopuri si sigur accesorii wireless, camere web, routere si bineinteles, ne-am gandit pentru fiecare scoala si pentru fiecare clasa de gimnaziu sa cumparam table interactive.

Scolile din Ciurea isi desfasoara momentant activitatea in scenariul rosu.