PROIECT ERASMUS la ȘCOALA COGEASCA, LEȚCANI

foto_examen

,,Feriți-vă bogăția nesfârșită ,arta revizuiește valorile europene”. Este un proiect Erasmus +, implementat la Școala Gimnazială ,,Isaia Teodorescu” din localitatea Cogeasca,comunaLețcani,județul Iași. Proiectul realizat printr-un parteneriat strategic în domeniul școlar cu finanțare europeană se bucura participarea unor cadre didactice din 5 țări. A fost inițiat de Turcia iar în România este coordonat de profesoara de Religie Ortodoxă ,Teodora Crețeanu.

Proiectul se adresează cadrelor didactice interesate de dezvoltarea personală ,schimb de experiență și de bune practici ,promovarea tradițiilor ,istoriei ,culturii și civilizației ,seminarii privind arta europeană.

La nivel local ,proiectul a avut susținerea primarului comunei Lețcani, a preotului localității ,a directorului Școlii Cogeasca ,profesorul Felix Oancea dar și a părinților care i-au întâmpinat pe oaspeți cu plăcinte calde .

În promovarea folclorului moldovenesc în cadrul acestui proiect a fost implicată,alături de alți invitați ,și colega noastră Gabriela Puiu,realizatoarea emisiunii ,,Dor de joc”,care prin cantecele sale a adus veselia și dansul în rândul oaspeților din străinătate ,aceștia apreciindfoarte mult tradițiile noastre populare.