Proiect educativ la Scoala Gimnaziala Popesti

copil_abandonat1_22573800

În perioada 1.11.2018 – 19.11.2018, în Școala Gimnazială „Dimitrie Sturdza” Popești, reprezentată prin prof. Adrian Hagiu, în calitate de director, prof. înv. primar Octavia-Artemiza Ispir, în calitate de director adjunct, prof. Viviana Grigore și prof. Georgiana Alupoae, în calitate de profesori coordonatori, se va derula o serie de activități extracurriculare în cadrul Campaniei 19 zile de prevenire a abuzurilor și violențelor asupra copiilor și tinerilor, susținută de Ministerul Educației Naționale.

Proiectul intitulat Prevenirea abuzurilor și violențelor asupra copiilor și tinerilor va cuprinde diverse activități, realizate de elevii claselor V-VIII, îndrumați de profesorii coordonatori, precum: realizarea unor afișe care vor conține sloganuri anti-violență și anti-abandon școlar, realizarea unor desene prin care să se arate ce simte un copil când este abuzat, redactarea unor scrisori către autoritățile locale sau către politicieni prin care să îi informeze în legătură cu problemele legate de violență sau abandon școlar cu care se confruntă elevii. De asemenea, în ziua de 15.11.2018, se va organiza o masă rotundă la care vor participa elevii școlii Hărpășești, părinții acestora și profesorii diriginți din școală. Vor fi invitați la discuții reprezentanții poliției locale din comună, preotul paroh al satului și Lect. Univ. Dr. Bogdan Neculau, reprezentant al Facultății de Psihologie și Științe ale Educației. La această întâlnire, se va propune spre dezbatere subiectul campaniei, pe baza unui filmuleț realizat de elevi, în care ei își prezintă mesajele proprii anti-violență și anti-abandon școlar, și pe baza unor activități interactive realizate cu ajutorul elevilor, părinților și profesorilor diriginți, precum : „Uși încătușate, uși descătușate” sau „Aceste mâini nu lovesc, aceste mâini oferă…”.

Principalul rezultat al proiectului constă în combaterea abuzului asupra copilului, stabilirea de orientări și comportamente învățate care creează obstacole în calea făptuitorilor de acțiuni indezirabile. Considerăm acest proiect ca fiind un mod eficient de a proteja copiii de abuz și o cale spre implementarea unei culturi a non-violenței.