Proiect de SF lansat de Primărie: Aqua Park în Moara de Vânt

Primăria a semnat un contract cu o firmă din Oradea pentru realizarea unui studiu de fezabilitate (SF) aferent unui proiect pentru construirea unui Aqua Park în zona Moara de Vânt, acolo unde municipalitatea deține zeci de hectare. Pentru acest proiect, Primăria a rezervat o suprafață de până la 35.000 mp.

Firma Poliart din Oradea are termen 6 luni pentru întocmirea unor documente precum: studiu de amplasament, studiu de fezabilitate, studii de teren (topografic, geotehnic, hidrogeologic etc.), documentații pentru obținerea avizelor necesare și soluția tehnică privind branșamentele la rețelele tehnico-edilitare pentru asigurarea capacităților necesare derulării activității de agrement. Din punct de vedere structural și funcțional, municipalitatea vrea un Aqua Park cu două zone de agrement (interior și exterior), zone pentru servicii și diverse facilități, alături de o zonă administrativă, conform apix.

Proiect de SF lansat de Primărie: Aqua Park în Moara de Vânt

În tema de proiectare se precizează că zona de agrement interior ar trebui să cuprindă facilități precum: piscine cu tobogane și atracții acvatice, diverse alte tipuri de piscine (adâncime variabilă, tematică tropicală, dedicată activităților sportive sau joacă acvatică pentru copii), saune, jacuzzi-uri și piscine cu apă termală, zone de masaj și tratamente SPA și alte zone de relaxare.
În ceea ce privește zona de agrement exterior, aceasta cuprinde, de asemenea, piscine de diverse tipuri, alături de plaje, spații de joacă pentru copii, terenuri de sport și zone de relaxare. „Această zonă este elementul central al unui Aqua Park și trebuie să fie proiectat și construit în conformitate cu cele mai înalte standarde de siguranță și să ofere o varietate de experiențe, distracție și relaxare pentru vizitatori”, se precizează în caietul de sarcini, parte din documentația care a stat la baza semnării contractului de proiectare la nivel de SF.

În zona pentru servicii și facilități sunt prevăzute parcări (supra- sau subterane), stații de reîncărcare pentru vehicule electrice, casă de bilete, vestiare, dușuri și grupuri administrative. Nu în ultimul rând, zona administrativă va cuprinde birouri, spații anexe, spații tehnice și utilaje tehnologice necesare piscinelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *