Proiect controversat de lege. Copiii vor fi obligati sa-si intretina parintii

familie

Parlamentarii PSD au inaintat un proiect intitulat „Legea Recunostintei intre Generatii” prin care romanii vor fi obligati sa-si ajute parintii la nevoie. Mai exact, copiii apti de munca vor fi obligati prin lege sa-si ajute ”părinții inapți de muncă, aflați în dificultate, necesitând sprijin material…Dacă nu există un contract scris ori testament privind întreținerea părinților inapți de muncă sau care se află în dificultate și necesită sprijin material, problema achitării pensiei de întreținere de către copiii majori se soluționează pe cale amiabilă între părți, apelarea la rezolvare pe judecătorească fiind ultima soluție de urmat”, se spune in proiect.

Cei care nu vor respecta aceasta lege pot sa faca pana la 3 ani de inchisoare. Daca nici copilul nu-si poate ajuta parintele atunci responsabilitatea va reveni nepotului sau stranepotului.

Copiii ai căror părinţi sunt decăzuţi din drepturile părinteşti nu au obligaţi de întreţinere a acestora.

Bunicii / străbunicii inapţi de muncă, care necesită sprijin material, în imposibilitatea întreţinerii de către copii, au dreptul la întreţinere de la nepoţii majori apţi de muncă.