Programul „Școala după școala” va continua

WhatsApp Image 2021-06-04 at 17.15.29

Astazi a avut loc intalnirea cu directorii scolilor din judetul Iasi, organizata de Inspectoratul Scolar Judetean Iasi. S-a stabilit continuarea programului ”Școala după școală”, prin care se vor recupera lipsurile provocate de sustinerea orelor online.

Inspectoratul Școlar Județean a observat o pregătire mai bună a elevilor din clasele a 8-a și a 12-a, în comparație cu anul precedent.

Luciana Antoci, inspector scolar general ISJ Iasi: „Programul școlii a fost organizat în așa fel încât să permită prezența fizică la școală a elevilor din clasele mici, de fapt a preșcolarilor și a elevilor din ciclul primar, dar și a celor care sunt în clase terminale și practic au în față un examen. Mai mult decât atât, față de anul trecut cei care vor susține examen au avut și șansa de a participa la simulările acestor examene. S-au confruntat cu un climat specific examenului, au avut parte de o evaluare specifică, așa încât în ciuda restricțiilor impuse de contextul pandemic considerăm că în acest moment sunt pregătiți pentru examen, chiar dacă au traversat un an cu totul și cu totul atipic.”

De asemenea, s-au și analizat măsurile care au fost adoptate în ultimele două luni pentru desfășurarea în regim normal a activităților școlare. Totodată, au fost stabilite măsurile care vor fi implementate pentru încheierea mediilor elevilor.

Luciana Antoci, inspector scolar general ISJ Iasi: „Organizăm niște linii de intervenție pentru finalul de an școlar, în așa fel încât să aplicăm măsuri unitare și să permite încheierea situației la învățătură pentru toți elevii din sistem, evident luând în calcul condițiile pe care le-am traversat în acest an școlar și ceea ce la acest moment în școală se întâmplă, respectiv activitățile remediale care vor ajuta în sensul acesta al încheierii unei situații școlare mulțumitoare. Pe de altă parte, sigur avem în vedere organizarea examenelor naționale. Este centurl nostru de interes pentru lunile care urmează și ne referim aici atât la cele destinate elevilor, respectiv Evaluarea Națională și Bacalaureatul, cât și la examenele destinate profesorilor, definitivatul și titularizarea, dar și directorilor. Este vorba despre concursul care începe pe 27 iulie.”

Inspectorul Scolar, Luciana Antoci, a mai precizat că nu se știe exact modalitatea în care va începe noul an școlar, însă se caută soluții comune cât mai benefice.