Programul „Rabla” Electronicelor, de azi la Iași

foto_electrocasnice

De astazi si pana pe  pe 12 octombrie are loc o noua campanie de colectare a deseurilor electrice si electronice, la finele careia vor fi atribuite cetatenilor premii constand in aspiratoare, boilere, cuptoare cu microunde, masini de calcat, mixere sau scule

Autoritatile locale si Serviciul Local de Colectare Iasi, impreuna cu partenerii locali, incurajeaza cetatenii sa fie responsabili fata de mediu si sa participe la actiunea de colectare a deseurilor de echipamente electrice si electronice in Municipiul Iasi. Campania este sustinuta de Primaria Municipiului Iasi si SC Salubris S.A. impreuna cu alte institutii locale, iar actiunea vizeaza si educarea publicului cu privire la impactul negativ al eliminarii necorespunzatoare a deseurilor electronice, fiind agreata si  de Asociatia Romana pentru Reciclare – RoRec. Informatii despre toate punctele de colectare, gasiti pe site-ul nostru www.telem.ro.

Aparatele electrice stricate sau care nu mai sunt folosite pot fi aduse la Centrul permanent de Colectare DEEE Iasi, de pe strada Pompei nr.3 (zona Podul de Piatra), in perioada 24 septembrie – 12 octombrie, intre orele 10 si 17.30, sau la unul dintre punctele de colectare provizorii ce vor fi disponibile in perioada 24 – 28 septembrie, intre orele 10 si 15, in urmatoarele locuri din Iasi: Sediul SC Salubris S.A., Soseaua Nationala nr.43 si centrele de cartier din Tatarasi (str. Vasile Lupu nr.8), Alexandru cel Bun (str. Tabacului nr.18), Nicolina (str. Petre Tutea nr.2), Pacurari (Soseaua Pacurari nr.34) si Frumoasa (Bld. Poitiers nr. 20-22). „Echipa Serviciului Local de Colectare Iasi asigura colectarea gratuita a acestor deseuri electrice si transportul in siguranta catre fabricile de reciclare acreditate dupa standarde europene, acolo unde aceste deseuri vor fi tratate si reciclate conform normelor de mediu. Iesenii sunt invitati sa sune gratuit la TelVerde 0800 444 800, numar disponibil zilnic intre orele 9 si 17 si sa faca o programare”, spun organizatorii actiunii.

Participand la aceasta actiune de colectare, iesenii au sansa sa castige unul dintre premiile oferite prin tragere la sorti: un aspirator Philips, un boiler electric Indesit, doua cuptoare cu microunde Candy, 5 masini de calcat Philips, 5 mixere Philips si 10 truse de accesorii scule Bosch.

Tragerea la sorti a castigatorilor va avea loc pe 13 octombrie, la ora 12, la Centrul de Colectare DEEE Iasi, de pe strada Pompei nr.3, cu ocazia Zilei Internationale a Reciclarii Deseurilor Electrice.