Programul de vizita in spitale, redus

Spitalele din Iasi incep sa ia masuri pentru prevenirea infectiilor cauzate de noul virus. Programele de vizita au fost reduse in toate unitatile medicale, iar bolnavii diagnosticati cu gripa sunt trimisi sa se trateze la domiciliu, dupa ce au primit tratamentul aferent afectiunii de care sufera.

In prezent, 267 de persoane sunt izolate la domiciliu, pentru o perioada de 14 zile, chiar daca nu au simptome ale bolii. Cetatenii tin, in permanenta, legatura cu inspectorii Directiei de Sanatate Publica.

Un singur barbat este in carantina, este vorba despre barbatul venit din China si care va iesi din carantina maine, starea lui de sanatate este una buna. Toate testele facute la persoanele asupra carora plana suspiciunea de infectie cu coronavirus, atat din judetul nostru, cat si din Moldova, au iesit negative.

Toate analizele specifice depistarii infectiei se fac la spitalul de Boli Infectioase „Sf Parascheva” din Iasi. Daca va fi nevoie, spitalul de Neurochirurgie „Nicolae Oblu” poate asigura izolarea si supravegherea unui pacient infectat cu COVID 19, pana la preluarea acestuia de catre medicii de pe SMURD si transportul acestuia la Boli Infectioase.

Lucian Eva, manager al Spitalului de Neurochirurgie „Nicolae Oblu Iasi”: „Astazi, in spital, noi avem materiale sanitare, ceea ce inseamna masti, bonete normale pentru personalul medical, pentru o luna si jumatate, doua luni. Avem 20 de mii de masti de diverse tipuri, dezinfectanti – 1.000 de litri, acei roboti de dezinfectie, nebulizatoare. In plus, pentru combaterea unei posibile epidemii si in Romania, am cumparat, in urma cu aproximat o luna, si 2000 de masti speciale. Fiecare departament, fiecare sectie, sunt oameni nominalizati, sunt oameni care, in momentul in care se declanseaza un posibil caz sa stie, exact, cum sa actioneze si sa stie ce are de facut. Programul de vizita este deja restrictionat, avand in vedere declansarea epidemiei cu virusul H1N1”.

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!