Programele Rabla şi Rabla Plus se vor relansa în scurt timp

rabla plus

Programele guvernamentale Rabla si Rabla Plus se vor relansa in scurt timp. Ele vin cu mai multe avantaje pentru cei care vor sa isi cumpere mai ieftin un autoturism nou, mai putin poluant, iar noutatea absoluta o reprezinta posibilitatea de a preda doua masini vechi pentru una noua.

Potrivit ministrului mediului Tánczos Barna, 2022 aduce si cel mai mare buget pe care l-au avut vreodata Rabla Clasic si Rabla Plus, peste 1,2 miliarde de lei. Printre noile beneficii figureaza si marirea pana la 16.500 a bonusului de casare. In cazul in care beneficiarul va preda doua autoturisme, ambele mai vechi de 15 ani. Acesta poate beneficia si de prima de 3.000 de lei pentru hibrid sau 1.500 de lei pentru noxe scazute.

Ministerul Mediului a mai anuntat lansarea in 2022 a unui program destinat strict institutiilor, autoritatilor publice locale si institutiilor guvernamentale, prin care va fi asigurata o finanţare de 80% pentru achizitionarea de masini electrice sau hibrid. Potrivit datelor oficiale, programul Rabla a facilitat, in 18 ani de functionare, cumpararea a peste 700.000 de autoturisme noi mai putin poluante.