Programări până în toamnă la Serviciul Pașapoarte Iasi

Pașapoarte Iași

Se lucreaza in foc continuu la Serviciul Public Comunitar de Pasapoarte. Peste 450 de cereri sunt depuse zilnic iar programarile au ajuns pana la jumatatea lunii septembrie. Astfel, cei care vor sa isi faca un pasaport trebuie sa caute un loc disponibil in alte judete, pentru ca la Iasi este imposibil de gasit unul, in aceasta perioada.

Doar la Iași, începând din ianuarie 2022 au fost eliberate de la ghișee peste 47.400 de pașapoarte. Volumul de muncă este mult prea mare pentru angajații serviciului care lucrează peste program, chiar și în zilele de sâmbătă.

Felix Guzgă – Purt. Cuv. Prefectura Iași: „Se depun zilnic la ghișee în jur de 450 de cereri. S-a prelungit programul de lucru. Inclusiv acum se lucrează până la 18.30„.

Persoanele care nu au reușit să își facă o programare on-line se pot prezenta la unul dintre cele două ghișee de unde sunt preluate cererile în fizic. Având în vedere că Serviciul de Pașapoarte Iași este supraaglomerat, singura opțiune care le mai rămâne celor care au nevoie de acest document sunt celelalte județe din Moldova, unde mai sunt locuri libere în această perioadă.

Ca alternative cei care vor să își facă pașaportul sau se grăbesc.Pot analiza județele din jur pentru că nu mai ești legat de domiciliu. Poți să îți depui cererea de pașaport la orice Serviciu de Pașapoarte din țară „, a mai precizat Purtatorul de Cuvant al Prefecturii Iasi.

Solicitanții pot primi pașaportul acasă, printr-o firmă de curierat sau prin poștă. Acest lucru presupune un cost suplimentar de 11,30 lei.