Program limitat de vaccinare pentru personalul medical

vaccin-2

Cadrele medicale din judetul Iasi incluse in etapa 1 de imunizare anti Covid au la dispozitie anumite zile si intervale orare in care se pot vaccina. De exemplu, la Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon” Iaşi cadrele medicale se pot vaccina în perioada 07.01 – 29.01.2021, în fiecare joi, în intervalul orar 12.00 – 15.00. La Spitalul de Recuperare vaccinarea se poate face începand cu 07 ianuarie, de luni pana vineri, în intervalul orar 08.00 – 13.00.

Tot de luni, personalul medical de la cabinetele medicilor de familie şi din ambulatorii se poate programa pentru vaccinare. Directia de Sanatate Publica a anuntat ca platforma informatică dedicate programarii este activa de astazi. 

Prima etapa de vaccinare impotriva raspandirii COVID-19 înseamna imunizarea personalului medical din cele 23 de centre de vaccinare din sistemul medical public si privat stabilite anterior in judetul Iasi, precum si personalul care deserveste activitati critice de la aparare, ordine publica, transporturi, pana la educatie, alimentație sau energie. Dupa ce s-a finalizat vaccinarea pentru cadrele medicale de la Spitalul de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva” Iasi a inceput vaccinarea cadrelor medicale de la Spitalul de Pneumoftiziologie.

În etapa a II-a va fi vaccinata populatia vulnerabila in fata Covid-19 – varstnici si persoane cu boli cronice, boli despre care s-a constatat ca sunt comorbiditati în cazurile de Covid-19. Etapa a III-a este destinata vaccinarii populatiei generale.