Vrancea | Program intens de asfaltare a strazilor in Focsani

Focsani

In ultimii ani a crescut suma pentru lucrarile de reparatii si asfaltari in orasul Focsani. La rectificarea bugetara, primarul Cristi Misaila a propus Consiliului Local suplimentarea cu 1,5 milioane de lei a bugetului pentru astfel de lucrari din sectiunea de functionare a Primariei respectiv salarii si institutii de cultura.

Primarul municipiului Focsani a facut aseara la Tele M, o analiza a noilor proiectelor de infrastructura.

„Avem foarte multe lucrari in principal finantate din bugetul local si prin Programul National de Dezvoltare Locala dezvoltata de catre Ministerul Dezvoltarii si Guvernul Romaniei, in special de reabilitarea multor strazi. Avem deja finalizate o parte dintre ele, la alte loturi de strazi se lucreaza deja, vorbim aici de strada Magheru, strada Teiului, George Cosbuc, Ghina Dorinel, urmeaza in scurt timp sa fie finalizata strada Popa Sapca, de asemeni strada Poligonului, strada de pamant care este foarte importanta pentru focsaneni si nu numai, ci pentru ca acolo functioneaza o statie antigrindina, o alta investitie foarte importanta pentru agricultura din Vrancea.” a declarat Cristi Misaila, primar Focsani.

Municipaliatea focsaneana va investi in continuare in infrastructura rutiera urmand sa fie finantate din fonduri europene cateva proiecte de acest gen.

„Am decis chiar sa luam in administrare cateva segemente de drumuri national, tocmai pentru ca vrem sa le modernizam si vrem sa accesam fonduri europene pentru modernizarea acestora si deja suntem in faza de pre-contractare pentru a accesa o finantare de aproximativ 16 milioane de euro in care vom moderniza centura de ocolire a muncipiului Focsani, un segment din DN 2, un segment impotant, noi consideram deja bulevard, pentru ca pe toata lungimea acestei artere de circulatie s-au dezvoltat deja foarte multe centre comerciale si nu numai si cartiere rezidentiale” sustine Cristi Misaila.

Pe langa aceste investii, proiectele de infrastructura vizeaza si alte modalitati de fluidizare a traficului din municipiul Focsani.

„Avem depuse si suntem in acelasi stadiu de pre-contractare, inca 3 proiecte. E vorba despre dezvoltarea unor piste de biciclete si puncte de inchiriere a cel putin 285 de biciclete, monitoriyate GPS, le numim noi inteligente. Mai avem un alt proiect de achizitionare a 16 autobuze electrice tot pe baza finantarii din fonduri europene si bineinteles mai avem ceea ce ne dorim foarte mult sa implementam, desi aici este o mica problema cu partea de finantare, pentru ca noi am creat proiecte cu o valoare mult mai mare decat valoarea alocata pentru municipiul Focsani, in speranta ca vom reusi sa obtinem finantare si pentru acest lucru. Este vorba despre un management al traficului inteligent”, a concluzionat Cristi Misaila, primar Focsani.