Program de burse pentru viitori ingineri, în cele mai mari universități tehnice din România

Bursierii Roberto Rocca Education Program 2018

Studenți ai celor mai mari 4 universități cu profil tehnic din România vor primi o bursă privată de studii în cadrul programului internațional Roberto Rocca Education Program, implementat în România de Tenaris Silcotub.

Roberto Rocca Education Program (RREP) este o inițiativă prin carecompania Tenaris și grupul Techint sprijină învățământul de profil tehnic la nivel universitar în 17 țări din întreaga lume și oferă susținere studenților pasionați de inginerie, cu potențialul de a deveni lideri în această industrie. Bursieriidin Iași intră astfel într-o companie de elită: din zecile de mii de studenți din întreaga lume, doar aproximativ 600 de persoane se califică, la nivel global, pentru o asemenea bursă, din care 40 în România.

În România, RREP se află la ediția cu numărul 13. Din 2006, Tenaris Silcotub a investit peste 5 milioane de lei pentru a susține viitorul academic și profesional a 480 de tineri cu rezultate academice excelente, care și‑au demonstrat pasiunea pentru inginerie și potențialul de leadership. În acest an, listei bursierilor i se mai adaugă alți 40 de tineri, care vor primi fiecare o bursă de studiuîn valoare de 9.600 lei / an. Beneficiarii sunt studenți ai Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” Iași, ai Universității Politehnice București (UPB), ai Universității Tehnice Cluj‑Napoca (UTCN) și ai Universității de Petrol și Gaze Ploiești, aleși din aproximativ 200 de candidați.

„Tinerii incluși în programul Roberto Rocca sunt liderii de mâine ai industriei românești, vedem acest lucru an de an din rezultatele lor excepționate și parcursul lor profesional de după absolvire. Acest program de burse este un angajament pe termen lung față de România, un semn al contribuției Tenaris la susținerea sistemului educațional pe termen lung și la construcția unei societăți care își recunoaște și răsplătește valorile”, a declarat Mihaela Popescu, CEO Tenaris Silcotub.

Candidații selectați au demonstrat, atât la facultate cât și în centrele de evaluare organizate de TenarisSilcotub, că au competențe și rezultate. Printre criterii se numără și activitățile extra‑curriculare în care sunt implicați, cunoașterea limbii engleze, abilități analitice și matematice. Totodată, în exerciții de grup,ei și-au arătat abilitățile lor de leadership, persuasiune, discurs public și, bineînțeles, cunoștințele tehnice.

„Le recomand colegilor să participe la viitoarele ediții ale acestui program de burse, fiindcă, încă din procesul de selecție, ai parte de experiențe utile, înțelegi ce își dorește să vadă un potențial angajator și înveți cum să te pregătești pentru interviuri. Misiunea programului, de a-i ajuta pe studenți să își creeze un viitor în inginerie, cred că mi se aplică și mie direct. Vreau ca în viitor să ajung să pun în practică ceea ce am învățat, iar până atunci voi folosi această bursă pentru a investi în mine, prin educație: acest sprijin financiar îl voi folosi pentru a putea participa evenimente de profil, chiar dacă sunt în alte orașe, la conferințe sau la training-uri care îmi pot fi utile în carieră”, spune Andrei Cucoș, student la Facultatea de Mecanică a Universității „Gheorghe Asachi” din Iași.

Odată selectați, tinerii pot beneficia de consiliere și au prioritate dacă doresc să participe la internship-uri în cadrul TenarisSilcotub, iar experiența de bursier poate reprezenta în viitor un avantaj pentru cei care doresc să facă primii pași în carierăîn companie. Acceptarea unei burse RREP nu presupune nicio obligație față de compania care le oferă, studenții fiind în continuare liberi să aleagă cele mai bune opțiuni profesionale pentru cariera lor.