Profit din chiria spatiilor comerciale

Sharing is caring!

Sarbatorile Iasiului, o afacere profitabila! Nu doar pentru comercianti, ci si pentru administratia locala. Doar din inchirierea spatiilor la corturi sau casute, primaria incaseaza peste jumatate de million de lei, intr o singura saptamana. In timp ce sefii din administratia locala isi freaca mainile pentru ca banii se aduna fara prea mult efort, vanzatorii spera sa nu ramana cu marfa nevanduta.

156 de comercianti sunt, in aceasta perioada, pe strazile centrale ale Iasiului. La cort sau in casute, vanzatorii veniti din toate colturile tarii spera sa nu ramana cu marfa pe tarabe. Tarifele pentru chiriile spatiilor comerciale au ramas aceleasi ca anul trecut. 30 de lei pe metrul patrat, pe zi, pentru cei care vand imbracaminte si incaltaminte si 35 de lei pe zi, pe metrul patrat, pentru cei care vand produse alimentare.

 Anul trecut, incasarile Primariei, doar din inchierea spatiilor pentru comert, au ajuns la 550 de mii de lei. Suprafata inchiriata a fost de putin peste 3200 mp.

Sebastian Buraga, purt. cuv. Primaria Iasi: “Banii pe care ii incasam in urma acestor operatiuni economice ii folosim pentru organizarea altor evenimente culturale si pentru revelionul in strada”.

Sarbatorile Iasiului au loc in aceasta saptamana si tin pana martea viitoare.

shares