Profesorul din Botoșani care s-a împrumutat la bănci ca să îi ajute pe copii a primit 280 de pachete pentru elevii săi

1-profesorul-din-botosani-care-s-a-imprumutat-la-banci-ca-sa-ii-ajute-pe-copii-a-primit-280-de-pachete-pentru-elevii-sai-video

Vasile Postolachi, un profesor de religie din Rădăuți Prut, căruia elevii îi spun „profesorul de fapte bune”, ajută sute de copii, zeci de bătrâni şi îşi inspiră şi colegii să ajute. Ca să adune bani pentru familiile nevoiaşe, scrie observatornews, a făcut tot ce a putut: a lucrat ca şofer, a făcut credit, a dat din puţinul lui tot ce putea da.

Trăieşte într-un mic sat din Botoşani şi a început să strângă bani pentru elevii care nu-şi permit să mai urmeze şcoala şi să le ofere cărţi.

„Împreună putem împărţi bucurie şi atunci când împărţim altora bucurie inevitabil ne molipsim şi noi. Bucuria nu se cumpără, ci se dobândeşte când o dăruim altora. Nu totul se rezumă la bani”, a zis profesorul Vasile Postolachi.

Şcoala Pro Ingenio a venit în sprijinul lui cu ocazia Sărbătorilor și a pregătit 280 de cadouri pentru copiii profesorului.

„Am aflat de acest caz şi că ajutaţi aceşti copii. Şi ne-am hotărât să venim spre ei cu daruri de Crăciun. Am achiziţionat dulciuri pentru ei, pentru 280 de copii, şi nu este tot. Avem şi o cutie cu foarte multe scrisori, pentru că părinţii noştri se implică în acest campanii şi copiii au şi ei o contribuţie majoră. Îi rugăm mereu să ne scrie scrisori pentru ceilalţi din jur. Sunt scrise din suflet, inclusiv de acei copii de clasă pregătitoare”, a transmis Raluca Tița, director de marketing Şcoala Pro Ingenio.