Profesorii vor primi lunar un stimulent de risc in pandemie

Sharing is caring!

Camera Deputatilor a adoptat proiectul de lege care prevede acordarea unui stimulent de risc de pana la 2.000 de lei personalului din invatamant, in actualul context epidemiologic. Proiectul de lege a primit 158 voturi ”pentru”, unul ”impotriva” si 77 abtineri.

Stimulentul de risc se va acorda atat profesorilor, cat si personalului didactic auxiliar si personalului nedidactic din invatamantul preuniversitar si universitar de stat, din invatamantul particular acreditat si din unitatile de invatamant preuniversitar infiintate in structura institutiilor de invatamant superior. Stimulentul se va acorda in perioada starii de alerta si de urgenta pentru implicarea si expunerea in fata riscului raspandirii noului coronavirus.

Personalul didactic va primi 2.000 de lei/luna, iar personalul didactic auxiliar si personalul nedidactic, 1.500 de lei. Lista persoanelor care beneficiaza de stimulentul de risc se stabileste lunar de catre conducatorul unitatii de invatamant, care o comunica ulterior Inspectoratului Scolar.

shares