Profesorii universitari, plătiți cu ora?

Un proiect de ordin pus in dezbatere publica de Ministerul Educatiei ofera posibilitatea profesorilor din invatamantul preuniversitar sa lucreze in regim de plata cu ora. Conform prevederilor proiectului de ordin, posturile didactice de predare sau catedrele vacante si rezervate se ocupa in regim de plata cu ora, in ordine, cu: personal didactic de predare titular, personal didactic de predare angajat cu contract individual de munca pe perioada determinata, personal didactic de predare pensionat, personal angajat in alte domenii de activitate.

„In acest mod, cadrele didactice din invatamantul preuniversitar vor avea siguranta ca desfasoara activitatea la clasa in baza unui contract de munca care le va garanta intotdeauna plata integrala a muncii prestate”, arata Ministerul Educatiei.

Potrivit MEN, prin acest ordin va exista o evidenta stricta si o centralizare riguroasa a posturilor si catedrelor didactice ocupate, rezervate si vacante din toata tara. Contracul individual de munca in regim de plata cu ora va fi separat de cel aferent functiei de baza, se arata in proiect, iar activitatile desfasurate de profesori vor fi evidentiate atat in fisa postului, cat si in fise de activitate lunara aferente contractelor in regim de plata cu ora.

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!