Profesorii nu vor să testeze elevii!

teste saliva

Profesorii sunt nemultumiți de măsurile impuse de Ministerul Sănătății! Aceștia refuză să realizeze testarea rapida a elevilor în școli, considerând că această responsabilitate nu trebuie să intre în sarcina unui cadru didactic.

Sugestia sindicaliștilor este testarea anti-COVID acasă, realizată de către părinți. Mai mult, aceștia motivează că la o unitate de învățământ cu 600 de elevi, ar trebui sacrificate aproximativ 2 ore din programul de lucru al profesorilor.

„Nemulțumirile sunt legate în primul rând de această procedură care vizează testarea elevilor în unitățile de învățătmânt. Daca ne referim la prelevarea probelor, este un act medical, pe care în mod normal ar trebui sa îl facă personalul specializat și nu cadrele didactice a căror menire este cu totul alta. De asemenea, timpul acordat, ne referim aici la cele 20 de minute pentru fiecare elev, ori din calculul pe care l-am facut, cam cel puțin o oră se duce pentru a realiza acest test.”, a declarat Laviniu Lăcustă, președintele Uniunii Sindicatelor Libere din Învăţământul Preuniversitar Iaşi.