Profesorii ieșeni cer mai multe centre de vaccinare

centru vacc

Mai putin de jumatate dintre cadrele didactice din invatamantul preuniversitar din judet vor sa se vaccineze, a anuntat Uniunea Sindicatelor Libere din Invatamantul Preuniversitar Iasi. Procentul este insa si mai mic daca se iau in considerare toti cei 12.643 de angajati din sistemul de invatamant preuniversitar din judet, adica personal didactic, didactic auxiliar sau personal nedidactic. Centrele de vaccin pentru acest tip de cereri sunt putine sustin cei de la USLIP. Liderul de sindicat Laviniu Lacusta cere verificarea numarului de doze de vaccin distribuite regional.

Laviniu Lacusta, presedinte USLIP Iasi

”Asa cum se stie, deja profesorii in mod normal ar trebui sa intre in etapa a doua. Foarte putini dintre cei care deja au anuntat ca vor sa se vaccineze au reusit sa si faca acest lucru si in acest context chiar spuneam la un moment dat ca mi se pare redundant acel recensamant facut de Ministerul Educatiei si Cercetarii, prin care am descoperit in ghilimele ca jumatate dintre cadrele didactice nu vor sa se vaccineze. Ma intreb daca ar fi vrut suta la suta sa se vaccineze de unde aveam doze pentru acestia si logistic cum am fi putut proceda, pentru ca asa cum se stie, in ceea ce priveste judetul Iasi vorbim despre 17 centre de vaccinare care sunt total depasite de numarul de cereri.

Asa cum se stie, aceste doze de vaccin se transmit centralizat pe acele centre regionale, care mai departe le impart in zona respectiva. Eu spun ca, cei din Bucuresti ar trebui probabil sa aiba in vedere fie marirea acestor nume de centre, dar in paralel ar trebui sa aiba si niste certitudini in ceea ce priveste numarul de doze care ajung in tara