Profesorii de la catedre în fața UAIC

Sharing is caring!

Zeci de profesori din cadrul mai multor facultati din Iasi au protestat astazi la amiaza pe treptele Universitatii Cuza. Acestia sustin ca actual coalitie de guvernare comite abuzuri asupra statului de drept. Toti au cerut o justitie independenta si abrogarea OUG 7.

Peste 50 profesori au protestat in fata Universitatii Alexandru Ioan Cuza.  Li s-au alaturat si studenti. Acestia au purtat banderole albe si coli de hartie cu diferite mesaje scrise.

“Noi am iesit astazi pentru apararea statului de drept pentru ca suntem semnatarii apelului facut de academicienii din Iasi pentru apararea statului de drept. Ne intereseaza cel mai inalt grad ca in Romania sa avem o justitie independenta pentru ca Romania trebuie sa reafirme ca este un stat european iar  valorile europene sunt calcate in picioare de ani de zile de actualul guvern ceea ce pur si simplu risca sa ne scoata din clubul statului european, iar noi nu vrem asa ceva, vrem ca Ordonanta 7/2019 sa fie abrogata”, a declarat Dorin Dobrincu – istoric.

Protestele vor continua si sub alte forme.

shares