Profesorii au dat examen azi

foto_examen

Peste 31.000 de candidați din toata tara au susținut astăzi proba scrisă pentru ocuparea posturilor didactice vacante în învățământul preuniversitar. În acest an, la examenul de Titularizare de la Iaşi, s-au înscris 1.308 candidaţi. Aceştia au sustinut astazi proba scrisă în unul din cele trei centre de examinare: Colegiul Naţional „Garabet Ibrăileanu“, Colegiul Naţional „Costache Negruzzi“ şi Colegiul Naţional „Mihai Eminescu“.

In judetul Iasi s-au înscris dascali pentru posturi la 55 de discipline, cei mai mulţi fiind la Limba şi literatura română, Sport, Matematică şi Psihopedagogie. La nivelul judeţului sunt disponibile 2.396 posturi, din care 1.060 sunt catedre complete şi 1.336 posturi incomplete. Din cele 1060 posturi complete, 531 sunt în mediul rural, iar 529 se afla în mediul urban.

Tezele vor fi evaluate în centre organizate de MEN la nivel naţional. Primele rezultate vor fi afişate în data de 17 iulie, la sediile inspectoratelor şcolare şi pe site-ul titularizare.edu.ro. Contestaţiile se depun la sediile inspectoratelor şcolare judeţene pe 17 iulie, după afişarea rezultatelor, până la ora 21:00, respectiv 18 iulie, până la ora 15:00. Rezultatele finale se afişează la sediile inspectoratelor şcolare judeţene şi pe site-ul dedicat în data de 24 iulie.

Posturile vor fi ocupate în şedinţe publice la care vor participa doar candidaţii care au obţinut note peste 7. Prima şedinţă publică este programată pe 25 iulie 2018.

La nivel naţional sunt disponibile peste 4.500 de posturi pentru angajare pe perioadă nedeterminată. Dintre acestea, 3.354 de posturi didactice/catedre vacante sunt în mediul urban şi 1.148 în mediul rural.