Profesor acuzat că a hărțuit sexual o elevă: ”În timpul liber agăț câte curve vreau”

627x0

Un profesor de la Liceul „Dimitrie Leonida“ din Piatra Neamţ este acuzat că a hărțuit sexual o elevă. ISJ Neamț a pornit o anchetă, după ce convorbirile care ar fi avut loc între profesor și elevă au apărut în spațiul public.

Eleva are 21 de ani, fiind la seral, iar convorbirile au avut loc în afara orelor. „Am aflat despre această neplăcută situaţie şi le-am spus să procedeze conform regulamentului şcolar. Va fi constituită o comisie de cercetare disciplinară, care va putea dispune sancţiuni în acest caz. La rândul meu, voi anunţa Ministerul Educaţiei“, a declarat profesorul Mihai Obreja, inspector general şcolar în Neamţ.

Jurnaliștii de la RISE PROJECT au intrat în posesia convorbirilor dintre cei doi. „Credeam că trimiţi o poză cu tine goală, că de matematică sunt sătul“, „I-ar înfrumuseţa zilele unui om trecut de 45 de ani“, scria profesorul, care îi sugera tinerei că nu va avea probleme la acel obiect de studiu: „La mate nu am pus niciodată 2 şi 3 la elevele frumoase. Cel puţin nota 6, întotdeauna“. 

Profesorul a spus că discuțiile au avut loc după ce el ar fi consumat băuturi alcoolice și că oricum nu se teme de ceea ce se va întâmpla, pentru că are ”cunoștiințe”: „Era o oră târzie şi am tras singur două damigene de vin (…) deci eram în timpul liber când pot agăţa câte curve vreau. Sunt strănepot de judecător, frate de grefier, iubitul unei persoane din justiţie, frate de poliţistă“, a spus cel acuzat, profesorul Cristian Pipirigeanu. 

FOTO: RISE PROJECT