Produse susceptibile a fi contrafăcute, confiscate de Polițiștii de la Economic

WhatsApp Image 2022-05-06 at 19.05.27

În cursul lunii aprilie 2022, în urma identificării în trafic, de către polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Iași, a unui autovehicul ce transporta mărfuri din spațiul extracomunitar (Turcia), polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Iași, cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Direcției Regionale Vamale Iași și Direcției Regionale Antifraudă Fiscală Regiunea 1 Suceava, Biroul Iași, au efectuat verificări și au inventariat articolele importate de către agentul economic, cu sediul în județul Suceava.

În urma verificărilor efectuate, au fost identificate 4.453 de articole de îmbrăcăminte și încălțăminte ce purtau însemnele și înscrisurile unor mărci protejate de lege, în valoare de peste 500.000 de lei, susceptibile de contrafacere.

De asemenea, au fost identificate 39.316 articole vestimentare, care nu erau incluse în documentele de achiziție și documentele vamale de import.

Polițiștii continuă cercetările, pentru stabilirea întregii situații de fapt privind importul efectuat, în vederea tragerii la răspundere a tuturor persoanelor vinovate.