Produse din piele de-a lungul evoluției civilizației

foto_accesorii_piele

Trăim în timpuri moderne când profesorii încearcă să adapteze lecțiile astfel încât să ajute copiii să învețe cu plăcere, să studieze acasă subiecte care să le atragă atenția, dar mai ales să fie în pas cu ceea ce îi interesează. În ultima vreme s-a observat că este mai ușor să îi determine pe copii să învețe dacă le dau diverse sarcini de îndeplinit de la proiecte singulare până la proiecte în grup, de la lucrări de realizat până la joaca de-a vestimentația.

La gimnaziu este o reală plăcere să intri la ora de istorie și să urmărești punerea în scenă a unei piese scrise chiar de o elevă în timp ce colegii ei poartă haine specifice unei anumite perioade istorice. Una dintre temele preferate ale copiilor este să pregătească diverse proiecte pentru ora de istorie tocmai pentru că le permite să dea frâu liber imaginației, să discute pe teme variate și să se exprime liber.

Este uimitor de constatat cum o clasă de copii considerați drept problemă se schimbă radical prin pura interacționare cu profesori moderni care au înțeles esențialul: adaptarea la timpurile moderne a metodelor de predare învechite. Urmărind discuțiile la o asemenea oră nu putem decât să ne bucurăm că există dorința de a pune în aplicare astfel de metode moderne regăsite în întreaga lume.

Să vedem și noi care sunt produsele din piele care au fost utilizate de-a lungul timpurilor, ce anume s-a menținut ori s-a adaptat la timpurile moderne:

1.HAINELE

Dacă ne gândim la omul de Neanderthal, răspunsul este rapid, nu-i așa? Purta haine din pielea animalelor vânate pentru hrană. Este adevărat că nevoia de căldură a determinat primii oameni să învețe să utilizeze fiecare lucru din împrejurimi: animale pentru hrană, blana ori pielea lor pentru îmbrăcăminte, încălțăminte ori adăpost, plantele și fructele pentru hrană, dar și pentru vindecarea rănilor, bețe și pietre pentru apărare și atac etc. De-a lungul timpului, hainele au cunoscut o evoluție surprinzătoare, de la piele aruncată în jurul corpului până la celebra toga apoi la hainele impunătoare ale nobililor europeni, de la acoperirea integrală a corpului până la modele de haine cu tăieturi și rupturi. Indiferent de materialele utilizate precum bumbacul, inul, elastenul, pielea a rămas o constantă în vestimentația oamenilor de-a lungul timpurilor. Acest lucru este reflectat pe rând de desenele rupestre până la fotografiile moderne.

2. ACCESORII

Dacă astăzi considerăm gențile drept o invenție utilă pentru a ne purta telefoanele, agendele și notesurile, în alte timpuri ele aveau alt rol. La început existau așa ziși saci ceea ce noi considerăm
azi drept genți. Erau utilizați pentru a păstra carnea de la animalele vânate, hainele de schimb și obiectele de vânătoare.

De-a lungul timpului, aceste forme au evoluat și au ajuns să poarte documente importante, iar ulterior să fie utilizate de doamne și domnișoare pentru obiecte de uz personal.

În ziua de astăzi, accesoriile au căpătat diverse conotații. Deja discutăm atât despre genți, portfarduri, portchei, portcard pentru cărțile de vizită, cât și despre etui pentru ochelari ori instrumentele de scris, mape ori serviete pentru documente, seturi pentru birou și, de ce nu, agende personalizate din piele sau notesuri. Aceste produse pot fi alese de pe site-ul Unika și puteți opta pentru asortarea lor astfel încât să creați seturi de produse elegante, frumoase, stilate și calitative.

La noi în țară Atelierele Unika reprezintă cel mai mare producător autohton de notesuri, agende din piele naturală și ecologică, cadouri corporate (etuiuri pentru pixuri și ochelari, brelocuri, portchei, portofele, seturi de birou, etc.), mape și note de plată, cutii unicat, cutii din piele ecologică și naturală, oferind posibilitatea de a alege din cele 40 de culori din piele naturală, respectiv din peste 100 de nuanțe și texturi de piele ecologică.

Modele variază în funcție de dorința și necesitatea clienților, dar gama de produse oferită de Atelierele Unika acoperă absolut toate gusturile.
Îmbinând tradiția cu modernismul, profesioniștii de la această firmă românească recunoscută pe plan internațional au introdus în cei peste 10 ani de existență broderia tradițională pe agendele din piele, dar și metodele clasice de genul print UV, timbru sec, folio, emboss. La o comandă minimă de agende (a se urmări pe site pentru detalii suplimentare), clienții pot opta pentru personalizarea coperții după metodele enumerate mai sus ori pentru modelul interior al agendelor sau notesurilor (mod de scriere a anului, bloc ne/datat, bloc combi, bloc colorat etc.)

3. ÎNCĂLȚĂMINTEA

De când primii oameni au învățat să își acopere picioarele pentru a le proteja de frig, lovituri, înțepături utilizând pielea animalelor vânate și până în prezent, evoluția se vede clar. În ziua de azi putem opta pentru o varietate de încălțăminte în funcție de anotimp, model, culoare, mărime, modă. Se poate spune că încălțămintea este una dintre constantele modei de-a lungul secolelor.

De ce sunt preferatele obiectele din piele? Din 10 motive:
1.eleganță
2.rezistență
3.calitate
4.stil
5.produse unice
6.produse cu personalitate
7.design special pentru comenzi deosebite
8.produse handmade
9.produse ce pot reprezenta cadouri deosebite
10.raportul preț-calitate

Sună cunoscute aceste argumente? Da, evident. De ce? Pentru că aceste 10 motive pot fi aplicate ușor produselor realizate de firma românească cea mai bună de pe piața de profil – Atelierele Unika.