Produse de igienă distribuite în Iași

igiena

A inceput distribuirea pachetelor de igiena în Iasi. Familiile cu multi copii sau persoanele singure cu venituri minime, care nu-si permit sa achizitioneze produsele de baza pentru ingrijirea corporala beneficiaza de aceste ajutoare din partea Primariei.

Distribuirea acestor pachete a inceput de luni, iar beneficiarii au creat cozi pentru a ridica bunurile daruite de autoritati.

Reporter: Ce criterii trebuie sa indepliniti pentru a beneficia de aceste pachete?

Femeie:Eu sunt caz social. Sunt mama singura cu copii. Altfel nu cred ca luam.

Reporter: Stiti ce contin pachetele?

Femeie : Nu, nu deocamdata nu.

Reporter: Este primul an in care primiti?

Femeie Da.

Pachetele de igiena contin detergent pentru ingrijirea hainelor, perie si pasta de dinti, sapun  sau sampon.

Aici avem samponul de adulti. Nu este de vanzare scrie Avem 5 periute de dinti. 4 paste de dinti. sampon de copii, nu este de vaânzare, 800 de ml. Foarte bun este acesta. Asta de maini este iar foarte bun și doua pungi de dero.

Astea imi ajung pe trei ani ca am masina de spalat si pun cate un pic in saltaras, nu pun mult pentru ca stric masina.

Unii se bucura nespus ca au scapat pentru cateva luni de costurile cu aceste  cheltuieli primare, iar altii au ales sa dea banii pentru un taxi pentru a ajunge pana la sediul de distributie a ajutoarelor.

 Imi sunt de ajutor doamna ca nu mai cumpar eu de la magazin doamna. Eu vin in fiecare an vin, numai anul trecut am lipsit pentru ca nu am stiut, dar in schimb in totdeauna mi-am luat.

Pentru ca aceste produse sa ajunga la beneficiar acestia trebuie sa indeplineasca o serie de criterii. Nu primesc ajutoare alimentare sau pachete de igiena persoanele care se afla in perioada de satisfacere a stagiului militar, executa pedepse privative de libertate, au domiciliul sau resedinta in strainatate, beneficiaza de ingrijire in servicii sociale in regim rezidential, publice sau private sau mostenitorii persoanelor decedate.Ajutoarele se distribuie de luni pana vineri in intervalul orar 8.30 – 15.30 la sediul din soseaua Nationala nr. 43.