Producătorii locali, afectați de noile măsuri fiscale

Noile masuri de austeritate ii afecteaza atat pe agricultori, cat si pe producatorii locali. Oamenii spun ca, desi productia in anumite sectoare a fost buna in acest an, noile taxe si impozite majorate ii impiedica sa obtina prea mult profit.

Masurile care vizeaza reducerea cheltuielilor bugetare impuse de Guvern afecteaza productivitatea firmelor locale. Pe langa problema platilor cash, oamenii spun ca sunt afectati si de majorarea noilor taxe si impozite.

Gicu Roșca, Producător Local:

„Avand in vedere ca suntem in domeniul alimentar am fost scutiti de niste taxe, acestea au revenit si avand in vedere ca avem sapte angajati este foarte mult, fiind o firma mica este extraordinar de mult. In primul rand, noi lucram cu foarte mult cash. Acum noi nu o sa mai putem lucra cu cash si asta ne deranjeaza cam cel mai mult din tot ceea ce se cere.”

Parerile sunt impartite in ceea ce priveste vanzarile din acest an. Desi unii producatori spun ca productia si vanzarile au mers greu, altii s-au bucurat de profit.

Gicu Roșca, Producător Local:

„A fost un an bun. A fost un an foarte bun dar uitati ca spre sfarsit… Dar noua ne plac challenge-urile si este ok.”

Cand alti producatori aleg sa renunte la business-urile lor in aceasta perioada tot mai dificila, Gicu Roșca se pregateste sa lanseze in viitorul apropiat o noua gama de produse destinate restaurantelor, alimentarelor si teraselor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *