Procuratura generală a Ucrainei a înregistrat 3.085 de dosare penale privind agresiunea rusă

lv0gKkv0eE0k

foto: interfax-ukraine

Organele de aplicare a legii ucrainene au înregistrat deja 3.085 de crime de agresiune și crime de război comise de Federația Rusă împotriva Ucrainei.

Serviciul de presă al Procuraturii Generale a scris acest lucru pe Telegram, relatează Ukrinform.

„Crime de agresiune și crime de război: au fost înregistrate 3.085 de crime: 2.991 de încălcări ale legilor și obiceiurilor de război, 40 de crime legate de planificarea, pregătirea sau desfășurarea unui război agresiv, 6 crime legate de propaganda de război, alte 48 de crime”, se arată în raport.

PGO a reamintit, de asemenea, că există deja 205 suspecți în principalul caz de agresiune rusă, reprezentanți ai conducerii militare și politice ruse la diferite niveluri: miniștri, deputați, comandament militar, oficiali, oficiali, oficiali de aplicare a legii, instigatori de război și propagandiști ai Kremlinului.

În plus, au fost deja înregistrate 1.795 de infracțiuni împotriva securității naționale a Ucrainei, dintre care 1.235 de infracțiuni legate de încălcarea integrității teritoriale și a inviolabilității Ucrainei, 341 de infracțiuni legate de trădare, 54 de infracțiuni legate de sabotaj și alte 165 de infracțiuni.

Pe 24 februarie, președintele rus Vladimir Putin a anunțat începutul unei invazii pe scară largă a Ucrainei. Trupele ruse au bombardat și distrus instalațiile-cheie de infrastructură, efectuând bombardamente masive ale zonelor rezidențiale ale orașelor și satelor ucrainene folosind artilerie, lansatoare multiple de rachete și rachete balistice.

Legea marțială a fost impusă în Ucraina și a fost anunțată mobilizarea generală.